Cum îți afectează creierul tulburările neurologice majore?

Ce este o tulburare neurologică majoră și cum afectează ea, de fapt, creierul?

Există multe tulburări neurologice care afectează creierul și afectează modul în care acesta funcționează. Aceste tulburări pot varia de la ușoare la severe, dar cele mai multe dintre ele au simptome similare.

Dezechilibrul neurotransmițătorilor este una dintre tulburările neurologice majore care pot fi întâlnite la persoanele cu tulburări de dispoziție, anxietate și alte probleme de sănătate mintală.

Un neurotransmițător este un mesager chimic ce transmite semnale între neuroni, care sunt celule nervoase. În mod similar, ajută la trimiterea de semnale prin creier și corp. Neurotransmițătorii ajută, printre altele, la reglarea stărilor de spirit și a emoțiilor, formarea memoriei, tiparele de somn și percepția durerii. Așadar, un dezechilibru al neurotransmițătorilor ar putea duce la depresie sau anxietate, precum și la tulburări cognitive.

Care sunt semnele unei tulburări neurologice majore?

Există multe semne ale unei tulburări neurologice majore de care ar trebui să fii conștient. S-ar putea să nu fie vizibile la început, iar unele pot fi chiar subtile. Dar este important să cunoașteți semnele pentru a putea lua măsurile adecvate pentru a vă proteja pe dumneavoastră și familia.

- Schimbări de dispoziție sau de personalitate;

- Schimbări de comportament sau personalitate;

- Modificări ale modelului de somn sau ale apetitului;

- Modificări ale coordonării fizice;

- Pierderea memoriei;

- Confuzie sau dificultate în gândire;

Ce sunt tulburările neurologice cronice

Sistemul nervos este alcătuit din două părți: sistemul nervos central și sistemul nervos periferic. Sistemul nervos central este format din creier și măduva spinării, în timp ce sistemul nervos periferic este format din toți nervii din afara creierului și a măduvei spinării.

Sistemul nervos central controlează mișcările voluntare, sentimentele și gândurile. Sistemul nervos periferic controlează mișcările involuntare, cum ar fi respirația, digestia și ritmul cardiac.

Ca urmare a bolilor cronice care afectează aceste două sisteme, poate fi dificil să trăiești o viață normală fără complicații sau dizabilități semnificative.

Unele tulburări neurologice cronice comune sunt scleroza multiplă (SM), boala Parkinson (PD), epilepsia, boala Alzheimer (AD) și sindromul de apnee în somn (SAS). Aceste patru boli sunt frecvente la persoanele în vârstă, dar pot apărea și la persoanele mai tinere, în funcție de stilul de viață.

Articole similare: