Ce sunt testele psihologice?

Testele psihologice sunt un aspect important al practicilor medicale. Ele ajută la evaluarea sănătății mentale și emoționale a unei persoane și la identificarea punctelor forte și a punctelor slabe ale acesteia.

Examenul psihologic este un proces complex și extins care include multe instrumente precum: interviuri, chestionare, teste cognitive, teste psihometrice, teste neuropsihologice, evaluări ale personalității, etc.

Fiecare dintre aceste instrumente necesită proceduri diferite care trebuie urmate pentru a obține rezultate exacte.

De ce sa efectuezi un test psihologic?

Testele psihologice te pot ajuta să înțelegi mai multe despre personalitatea ta și cum afectează modul în care gândești și te comporți. De asemenea, vă pot oferi informații despre cum să vă îmbunătățiți perspectivele de carieră.

Testele psihologilor sunt concepute pentru a măsura diferite aspecte ale funcționării psihologice. Acestea pot fi legate de tulburări emoționale, evaluarea cognitivă, evaluarea personalității, evaluarea carierei sau orice alt domeniu în care psihologii au expertiză.

Există multe motive pentru care psihologii ar putea dori să facă un test de psiholog pentru pacienții lor. Cel mai frecvent motiv este că vor să afle mai multe despre modul în care gândește și se simte un pacient pentru a le oferi un plan de tratament mai bun. Un alt motiv este că doresc să utilizeze informațiile din teste ca parte a studiilor de cercetare sau a studiilor clinice.

Cand se fac testele psihologice, cel mai des?

Testarea psihologică câștigă popularitate ca instrument de screening al candidaților pentru diferite ocupații.

Aceste teste sunt necesare in:

- Siguranța transportului - persoanele cu boli psihiatrice sunt mai susceptibile de a fi implicate în accidente de circulație. Conform datelor, aproximativ 1% dintre victimele accidentelor auto sunt bolnave mintal.

- Licențierea armelor de foc - cercetările arată că anumite probleme de sănătate mintală sunt considerate factori de risc ridicat pentru violența cu armele. Acest lucru poate duce la limitarea sau refuzarea drepturilor de proprietate asupra armelor de foc persoanelor care ar fi putut acționa violent în trecut, dar care nu au fost niciodată condamnate pentru o infracțiune.

Mulți angajatori cer solicitanților să facă un test de personalitate înainte de a-i intervieva. Motivul pentru aceasta este că îi ajută pe angajatori să își identifice potențialii angajați. De asemenea, îi poate ajuta să ia decizii cu privire la angajarea persoanelor care ar putea fi cele mai potrivite pentru locul de muncă.

Concluzie

Testele psihologice sunt adesea folosite pentru a evalua sănătatea și aptitudinea mentală a unei persoane. Acest test se  practică cel mai des atunci când este vorba de un permis de armă de foc, un permis auto sau medicină muncii!

Dacă sunteți în căutare de testare psihologică în Ploiești, suntem aici pentru a vă ajuta.

Euromed Policlinică Ploiești se mândrește cu specialiștii săi în Teste Psihologice și vă stă la dispoziție pentru a efectua un astfel de test chiar astăzi contactându-ne.

 

Articole similare: