Ce este medicina generala?

Medicina generală oferă o gamă cuprinzătoare de servicii. Acestea includ diagnosticarea, tratamentul și prevenirea bolilor și tulburărilor care afectează întregul corp.

Medicina generală este, de asemenea, cunoscută sub numele de îngrijire primară. Este ramura medicinei care asigură îngrijirea sănătății persoanelor care nu necesită tratament specializat.

Istoria medicinei generale

Termenul „medicină generală” a fost folosit în anii 1800 și este de obicei asociat cu o abordare de tratare individuală a fiecărui caz, indiferent de stare sau localizare. Acest termen s-a aplicat doar unui grup selectat de medici și nu a inclus medici care s-au specializat într-un domeniu cum ar fi traume, pediatrie, etc.  Accentul a fost pus pe tratarea întregii persoane din cap până în picioare.

Istoria medicinei generale este la fel de veche că civilizația umană în sine. Nu este documentată apariția primilor medici care au fost chemați pentru tratarea bolnavilor și răniților. Din câte știm, primii "practicanți" ar fi putut fi șamanii și preoții care susțineau că dețin abilități de vindecare.

Prima documentare a ceea ce numim astăzi "practici medicale" a apărut în Egiptul Antic în jurul anului 3000 î.Hr. Acest lucru a dus la dezvoltarea spitalelor și a unităților de îngrijire a sănătății, care au fost concentrate în principal pe vindecarea pacienților cu remedii pe bază de plante, rugăciuni și sacrificii de animale, cum ar fi bovine sau caprine.

Medicină generală de astăzi a început cu Hipocrate (460 î.Hr.) și a fost dezvoltată în continuare de-a lungul mileniilor de către mulți contribuitori diferiți.

Medicină generală a evoluat în timp, pe măsură ce am progresat în înțelegerea metodelor de tratament pentru diferite boli și afecțiuni ale corpului.

Importanța medicinei generale

Importanța medicinei generale nu poate fi subestimată. Aceasta acoperă o gamă largă de subiecte, cum ar fi bolile, leziunile și sănătatea mintală.

Medicina generală este ceea ce folosim pentru a menține corpul nostru funcționând corect și pentru a ne asigura că nu experimentăm efecte adverse din viața de zi cu zi. Cu ajutorul medicinei generale, putem atenua afecțiuni precum bolile de inimă, diabetul și astmul. - În timp ce unele resurse medicale comune, cum ar fi medicii și spitalele, sunt încă necesare pentru tratarea anumitor boli și afecțiuni, medicina generală poate fi utilizată ca resursă secundară pentru a oferi îngrijire suplimentară.

"Medicina generală" este termenul folosit pentru toate tipurile de intervenții medicale care pot fi utilizate împreună cu sau ca alternativă la modelele medicale tradiționale, cum ar fi medicamentele sau intervențiile chirurgicale.

Importanța medicinei generale în societate a crescut exponențial în ultimul deceniu. Creșterea bolilor legate de stilul de viață și a bolilor cronice au făcut necesar ca toată lumea să aibă mai multă grijă de sine.

Concluzie

Medicină generală nu este doar pentru cei grav bolnavi. Este pilonul principal al asistenței medicale pentru persoanele sănătoase, precum și pentru cei cu boli cronice, iar acești pacienți beneficiază, de asemenea, de o varietate de terapii care îi ajută să mențină un stil de viață sănătos.

Dacă ai nevoie de servicii legate de Medicina Generală, Policlinica Ploiești Euromed îți oferă oportunitatea de a beneficia de cele mai calitative servicii de acest tip.

Contactează specialiștii din cadrul policlinicii pentru o programare, te așteptăm!

 

Articole similare