Investigațiile paraclinice și cum să înțelegeți rezultatele

Testele paraclinice sunt examinări medicale care nu sunt invazive, adică nu implică intervenții chirurgicale sau ace. Acestea pot fi făcute la patul unui pacient sau în cabinetul unui medic.

Cele mai comune tipuri de teste paraclinice includ:

- Ecografii

- Ekg - electrocardiogramă

- Audiometrie

- Spirometrie

- Testare vizuală

- Teste de sânge: sângele poate fi extras de la braț, mână sau deget și este folosit pentru a identifica boli precum anemia și diabetul

- Teste de urina: urina poate fi colectata prin urinare intr-o cana si este folosita pentru a identifica infectiile tractului urinar

- Teste de scaun: probele de scaun pot fi colectate prin trecerea scaunului într-un recipient și sunt utilizate pentru a identifica probleme digestive, cum ar fi colita ulceroasă

Diferitele tipuri de teste medicale și de ce contează!

Un test de sânge este un test medical care implică extragerea sângelui de la un pacient și analizarea acestuia pentru semne de boală.

Diferite tipuri de teste de sânge sunt utilizate în scopuri diferite. Cel mai frecvent tip de test de sânge este CBC, care măsoară numărul de celule roșii și albe, precum și numărul de trombocite. Alte tipuri comune de teste sunt profilurile lipidelor, studiile de coagulare și nivelurile de glucoză.

Motivul principal pentru care aceste teste contează este că pot diagnostica sau monitoriza multe boli sau afecțiuni. De exemplu, un CBC poate arăta dacă cineva are anemie sau leucemie prin măsurarea nivelului de hemoglobină.

Cum aflu de ce investigație paraclinică am nevoie

Cel mai recomandat este să consulți un medic de specialitate care te va îndruma către investigația potrivită, în funcție de consultul rezultat și a simtomelor găsite. La policlinica Euromed, Strada Zimbrului 8, Ploiești, poți fi îndrumat și să afli problemele de sănătate pe care le poți avea.