Dosarele medicale ale navigatorilor și modul în care acestea schimbă industria maritimă

Ce este dosarul medical al navigatorului?

Fișa medicală a navigatorului este un document care conține istoricul medical al navigatorului și toate tratamentele pe care le-a primit. Este folosit pentru a furniza informații despre starea de sănătate a navigatorului angajatorului, medicului și oricărei alte persoane care are nevoie de ele.

Cum înregistrările medicale ale navigatorilor schimbă industria maritimă

Industria maritimă se schimbă. Asociația Internațională de Medicină Maritimă și-a actualizat recent cerințele privind fișele medicale pentru navigatori. Această schimbare va avea un impact semnificativ asupra industriei și asupra navigatorilor înșiși.

Noile cerințe sunt concepute pentru a facilita navigatorilor să își pună în ordine fișele medicale și pentru a le permite companiilor să respecte legea. Noile cerințe includ, de asemenea, o cerință ca toți navigatorii să aibă un examen fizic anual, ceea ce nu era necesar înainte.

Care sunt beneficiile dosarelor medicale ale navigatorilor?

Industria maritimă este una dintre cele mai periculoase industrii din lume. Navigatorii sunt expuși riscului de a dezvolta o serie de boli și afecțiuni. Acestea includ boli cardiovasculare, diabet, cancer și probleme de sănătate mintală.

Avantajele fișelor medicale ale navigatorilor sunt că pot ajuta la identificarea riscurilor pentru navigatori înainte de a dezvolta orice boală sau afecțiune gravă. Acest lucru va contribui la reducerea numărului de accidente la bordul navelor, precum și la îmbunătățirea calității vieții pentru navigatorii care au dezvoltat deja aceste boli sau afecțiuni.

Care sunt cerințele pentru dosarele medicale ale navigatorilor?

Organizația Maritimă Internațională (IMO) este agenția specializată a Națiunilor Unite pentru siguranța și securitatea transporturilor maritime și prevenirea poluării marine de către nave. OMI a stabilit o serie de cerințe pentru dosarele medicale ale navigatorilor.

Cerințele sunt următoarele:

- Navigatorii trebuie să aibă un certificat medical valabil eliberat de o autoritate competentă în conformitate cu Rezoluția OMI A.1047(27).

- Navigatorii trebuie să aibă în permanență certificatul medical la bord.

- Navigatorii trebuie să prezinte certificatul medical medicului navei sau altei persoane competente înainte de a începe serviciul, atunci când li se solicită acest lucru și atunci când legislația sau reglementările naționale sunt impuse.

La EUROMED poți obține fișa medicala necesară navigatorilor

Fișe în conformitate cu normele impuse de Asociația Internațională de Medicină Maritimă.

La EUROMED Ploiești, poți obține o asemenea fișa medicală pentru navigatori, pe Str. Zimbrului, Nr. 8, Ploiești, Prahova, România

sau pe Str. Văleni, Nr. 39, Ploiești, Prahova, România.

Poți trimite un formular de contact pe pagina de Contact Euromed sau trimite un email catre office@policlinicaeuromed.ro pentru mai multe detalii.