A treia cauza de mortalitate

CEFALEEA

Policlinica Euromed Ploiesti va pune la dispozitie un numar mare de specialitati medicale,printre care si posibilitatea de a beneficia de consult neurologic efectuat cu profesionalism si seriozitate.

Una dintre cele mai comune si frecvente cauze ce necesita un consult neurologic,este cefaleea,un simptom neplacut pe care orice persoana il experimenteaza cel putin o data in viata.

Desi nu toate durerile de cap  sunt la fel, toate au cel putin un lucru in comun-durere.Dar in multe cefalgii se asociaza si cu alte simptome nedorite:precum greata si varsatura.

Cefaleea poate fi primara(Afectiunea principala) sau secundara(Cauzata fiind de o alta afectiune ce poate sa nu fie evidenta)

In cadrul celor primare intalnim migrena,cefaleea cluster si cefaleea de tensiune iar cele secundare sunt datorate altor afectiuni patologice cum ar fi sinuzita,meningita,glaucomul.

Cauzele cefaleei sunt numeroase si pot varia de la o puternica tensiune a muschilor sau a unor artere cerebrale si pot ajunge la cauze precum otite,glaucom,hemoragie cerebrala,accident vascular cerebral,tumoare cerebrala.

PREVENIREA CEFALEEI

Cand stresul este la originea durerilor de cap,este important sa inveti sa administrezi anxietatea cu diferite tehnici de relaxare(terapii cognitive sau comportamentale)

Este important sa identifici situatiile de risc ale crizelor care declanseaza cefaleea.

Cauzele pot fi:lipsa somnului,alcoolul(sau tutunul pentru algia vasculara a fetei),menstruatia,ciocolata,oboseala,o postura proasta, mesele neregulate,abuzul de cafea.

Constituie un semnal de alarma o durere de cap continuua,care nu cedeaza la medicatia obisnuita,este insotita de greata si varsaturi sau de fotobie,Orice durere de cap necesita investigata.

Este mult mai usor sa previi decat sa tratezi!De aceea in cadrul Policlinicii cu plata Euromed,puteti benificia de un consultat neurologic de specialitate oferit de d-na. dr. Constantin Anda,medic specialist neurolog,cu o experienta profesionala dobandita in Centrul Universitar Bucuresti.

Programarile pentru consultatii se fac la receptia policlinicii,in fiecare zi de luni pana vineri, intre orele 9.00-16.00

 

 

 

 

 

A TREIA CAUZA DE MORTALITATE

A treia cauza de mortalitate
A treia cauza de mortalitate

A treia cauza de mortalitate in randul romanilor este atacul vascular cerebral, dupa cancer si bolile cardiovasculare.

Creierul si maduva spinarii, sunt motorul organismului nostru, iar atunci cand acestea sunt afectate, corpul noastru nu mai da randamanet si poate chiar muri.

A treia cauza de mortalitate
A treia cauza de mortalitate

AVC (atacul vascular cerebral) se produce atunci cand un vas  care furnizeaza creierului sange se sparge sau este blocat de un cheag. In astfel de situatii bolnavul se confrunta cu pierderea a functiilor organului afectat si asta pentru ca partea aceea a corpului care era controlata de zona creierului unde s-a produs accidentul, nu mai functioneaza.

Ametelile, tulburarile de echilibru, senzatia de voma, durerea de cap, cefaleea, acestea sunt cateva din simptomele care ar trebuie sa ne dea de gandit si sa consultam de urgenta medicul neurolog, mai ales daca varsta celui care simte asa ceva este de peste 55 de ani si daca exista un istoric medical in familia acestuia.

A treia cauza de mortalitate
A treia cauza de mortalitate

La Policlinica cu plata Euromed Ploiesti puteti beneficia de ajutor din partea unui medic neurolog de renume: dr. Dragomirescu Elena, cu o cariera bogata de peste40 de ani in acest domeniu si cu rezultate deosebite printre pacientii sai.

Programul cabinetului de neurologie din cadrul Policlinicii cu plata Euromed Ploiesti este zilnic, de luni pana vineri, in intervalul orar 09.00.16.00.

Pentru programari sau informatii aveti la dispozitie mai multe numere de telefon sau va puteti prezenta direct la receptia institutiei noastre din Ploiesti, strada Zimbrului, numarul 8.

IMPORTANT!!! Cei care se stiu cu istoric medical in acest sens trebuie sa se prezinte periodic la medic pentru a preveni AVC-ul. Preventia este esentiala in cazul acestei afectiuni fatale, extrem de raspandita printre romani.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.