Ochii oglinda… sanatatii

OCHII OGLINDA… SANATATII

Ochii oglinda... sanatatii
Ochii oglinda… sanatatii

Nu va pripiti cu concluziile. O vizita la medicul oftalmolog se poate termina cu alta, la medicul cardiolog.

O veche vorba romaneasca spune ca “ochii sunt oglinda sufletului”. Noi am parafrazat zicala si am spus: “ochii oglinda …sanatatii”.

Ochii oglinda... sanatatii
Ochii oglinda… sanatatii

De ce ochii oglinda…sanatatii? Pentru ca medicul oftalmolog poate observa si alte probleme care nu tin neaparat de specializarea acestuia. Spre exemplu, poate observa schimbari la nivelul vaselor de sange ale retinei, care este un semn clar al tensiunii arteriale. Daca medicul oftalmolog observa ca vasele de sange de la nivelul retinei sunt mai subtiri sau mai late decat ar trebui, este necesara o vizita urgenta la cardiolog, caci circulatia sangelui este problematica.

Ochii oglinda... sanatatii
Ochii oglinda… sanatatii

Ochii oglinda …sanatatii si cand vorbim despre vedere incetosata. Simptomul vorbeste de la sine de nivel crescut al stresului si trebuie luate masuri de urgenta. Pe fond de stres, se acumuleaza lichid sub retina, fapt care tulbura acuitatea vederii.

Ochii oglinda... sanatatii
Ochii oglinda… sanatatii

Ochii oglinda… sanatatii si la capitolul senzatie de disconfort sau de ochi umflati dimineata. Acest lucru anunta ca ai putea suferi de unele inflamatii. Cel mai adesea este vorba de rinichi, insa un consult poate scoate la iveala cauza adevarata.

Tot ei dau de veste si daca suferiti de diabet. Orice bolnav de diabet care are oscilatii ale glicemiei(valoarea zaharului din sange) determina modificari ale vaselor de sange ale retinei, care sunt usor observate la un consult.

Si problemele tiroidiene pot fi descoperite la un consult oftalmologic, la fel ca si cele psihice.

Ochii oglinda... sanatatii
Ochii oglinda… sanatatii

Deci, fie ca este vorba de un control de rutina, unul  prescris de medicul de familie sau pentru ca o persoana draga va tot impinge de la spate sa faceti un control, policlinica cu plata Euromed va sta la dispozitie cu un cabinet oftalmolog bine dotat, unde isi desfasoara activitatea unul dintre cei mai buni medici oftalmologi din judetul Prahova. Aici puteti gasi solutiile la problema pe care o aveti la ochi sau veti fi indreptati spre alte specialitati medicale, unde aveti nevoie de fapt.