Rinita alergica

Rinita alergica

 

Rinita alergica
Rinita alergica

Rinita alergica poate fi confundata usor cu o raceala. Un ochi neavizat poate confunda usor manifestarile rinitei alergice cu cea a unei raceli, care sunt destul de asemanatoare: stranut repetitiv, secretie nazala abundenta cu caracter apos, obstructie nazala, mancarime la nivelul nasului si a ochilor, lacrimare,scaderea simtului de miros. De aceea, o vizita la medic este mai mult decat necesara si asta pentru ca doar un medic specialist va poate spune cu certitudine de ce afectiune de sanatate suferiti.

 

Un simplu examen ORL va poate confirma daca este vorba drespre rinita alegica sau nu. Este recunoscuta prin aspectul palid si umed al

Rinita alergica
Rinita alergica

mucoasei nazale, al cornetelor nazale impreuna cu marirea in volum a acestora, uneori fiind acoperite de secretii apoase.

          Pacientii cu rinita alergica pot reactiona la  diferiti factori. Spre exemplu pot dezvolta aceasta afectiune din cauza anumitor factori din aer cum ar fi , spre exemplu, polenul sau particule de praf. Reactii alergice pot aparea la unele persoane si cand este vorba despre par de animale, plante de apartament , acrieni  sau anumite alimente.

Tendinta la alergie a organismului poate sa fie ereditara sau poate fi dobindita in timpul vietii.
Studiile realizate in ceea ce priveste acesta afectiune au scos la iveala faptul ca tot mai multe persoane sunt afectate de acesta problema de sanatate. Se pare ca, in ultimii 10 ani, numarul persoanelor care sufera de rinita alergica acrescut cu aproximativ 20 de procente, fiind o consecinta a poluarii, a civilizatiei moderne care a creat premise favorabile de extindere, fiind considerata ca boala omului modern. In SUA, alergiile sunt printre cele mai frecvente probleme medicale, afectand cel putin unul din 6 americani.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *