Pneumonia poate ucide

PNEUMONIA POATE UCIDE

Pneumonia poate ucide
Pneumonia poate ucide

Pneumonie poate ucide in mai putin de 24 de ore, dar, de regula, se intampla in trei-patru zile de la debutul simptomelor specifice bolii, daca acesta nu este tratata corect. Agresivitatea bolii se muleaza insa si pe capacitatea de apararea a organismului fiecarui individ in parte dar si  de violenta germenelui care produce infectia.

Potrivit rapoartelor Organizaţiei Mondiale a Sanatatii, Romania figureaza pe primul loc in Uniunea Europeana in ceea ce priveste numarul de decese provocate de pneumonie in randul copiilor de pana in 5 ani. Pneumonia ucide anul, in Romania,aproximativ 900 de copii, mai multi decat in India, Bangladesh sau Nigeria. 

Pneumonia poate ucide
Pneumonia poate ucide

Deci clar, pneumonia netratat corect poate conduce la moarte! Este semnalul de alarma tras de medici, mai ales in aceasta perioada de timp, propice apartiei bolii, cu scaderi bruste a temperaturilor, cand corpul are sistemul imunitar slabit. Categoria de persoane expuse pneumoniilor sunt copiii, batranii si bolnavii cronic, care trebuie sa acorde atentie sporita propriei sanatati in aceasta perioada a anului.

  O raceala banala se poate transforma rapid intr-o pneumonie agresiva, mai ales in cazul celor care devin medici de ocazie si folosesc automedicatia, si se trateaza cu antibiotice fara a avea un minim de cunostinte medicale.

Simptomele unei penumonii sunt de regula tusea, stare generala alterata, febra(nu este obligatoriu), accelerarea respiratie.

Pneumonia poate ucide
Pneumonia poate ucide

Si daca viata a fost salvata, totusi pneumonia poate lasa urme adanci asupra starii de sanatate. Unii se pot alege cu bronsiectaziile, un fel de dilatatii in tesutul pulmonar, care apar prin ruperea peretilor alveolari lezati de infectie sau poate sa apara septicemia, ce poate conduce la apariţia insuficienţei cardiace sau renale. Migratia germenilor poate provoca, in functie de localizare, artrite, pericardite si endocardite, dar si meningita.

Pentru  consultatii va rugam sa faceti programare la policlinica Euromed unde isi desfasoara activitatea medici de renume.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.