Ghiozdanul si problemele de coloana

Ghiozdanul si problemele de coloana

Ghiozdanul si problemele de coloana
Ghiozdanul si problemele de coloana

 

Ghiozdanul si problemele de coloana, sunt doua lucruri care aparent nu ar trebui sa aiba nici un fel de legatura.

Din pacate lucrurile nu stau tocmai asa. Tot mai multi copii au probleme de sanatate a coloanei de la varste foarte fragede, desi putem preveni afectiunile printr-un control de rutina la medic.

Policlinica Euromed din Ploiesti va sta la dispozitie cu doi dintre cel mai buni medici ortopezi pentru a va ajuta copilul in lupta cu ghiozdanul si problemele de coloana.

Studiile au demonstrat ca un copil nu trebuie sa duca in spate mai mult de 10% din greutatea corpului sau. Tot de depaseste  peste 15% din greutatea acestuia este foarte daunator.

Ghiozdanul si problemele de coloana
Ghiozdanul si problemele de coloana

Programa scolara nu poate ajuta la inlaturarea acestei probleme, deci este timpul ca medicul sa ne dea o mana de ajutor.
Afectiunile coloanei cu care se pot alege copiii sunt dintre cele mai diverse si dureroase. Efectele unui astfel de prejudiciu timpuriu se manifesta pe termen lung, la adultii tineri, prin probleme ale spatelui. Multi dintre se confrunta cu sciatica,  de exemplu.

Intreg sistemul osos cat si articulatiile sunt la varsta copilariei in plina dezvoltare, motiv pentru care pot aparea deopotriva in viata copilului si ghozdanul si problemele de coloana.

Un ghiozdan greu (mai ales pe un singur umar) inseamna, de fapt, o presiune nefireasca asupra coloanei vertebale (comprimarea acesteia), asupra muschilor si articulatiilor.

Deci, daca vreti sa preveniti posibilele afectiuni ale coloanei vertebrale a copilului dumneavoastra, este bine sa va prezentati cu el la cabinetul policlinicii Euromed din Ploiesti, cel putin o data pe an.
Un control de zece minute poate preveni dureri chinuitoare si nesfarsite ale viitorului adult.

Cabinetul de ortopedie si traumatolgie functioneaza cu doi medici:

dr. Nicolae Stroescu- medic primar ortopedie-traumatologie;

– dr. Silviu Stanciu – medic primar ortopedie- traumatologie.

 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.