Cimitirul globulelor rosii

CIMITIRUL GLOBULELOR ROSII

 Cimitirul globulelor rosii sau splina, mai pe intelesul tuturor, este

Cimitirul globulelor rosii
Cimitirul globulelor rosii

organul din corpul uman care are ca rol distrugea si apoi “reciclarea” celulelor de sange imbatranite sau deteriorate din diferite motive. De asemenea, mai are rol de a  depozita sangele care urmeaza sa fie eliberat prin vase, dar si de a imuniza organismului. Cu alte cuvinte, corpul nostru, daca il ingrijim corect din toate punctele de vedere, functioneaza pefect, asemeni unui ceas elvetian.

Cat despre cimitirul globulelor rosii(splina) s-ar putea crede ca este un orgam care isi face treaba in corp fara ca noi sa stim macar ca el exista in interiorul nostru. Sunt insa persoane care, uneori pot simti durere, alteori intepaturi sau chiar crampe in partea stanga a abdomenului, acolo unde este localizata splina.
In general aceste episoade de durere sunt pur ocazionale si de scurta durata, ca rezultat la efort prelungit.
Cimitirul globulelor rosii
Cimitirul globulelor rosii

Durerea de splina poate sa mai apara si in cazul in care depozitul de celule imbatranite este mult prea mare ca urmare a unei infectii, raceli puternice ,hepatita, tuberculoza, ciroza, cancer etc.

Daca episoadele de durere  in partea stanga a abdomenului devin o constanta sau destul de dese, e timpul sa faceti un consult medical, pentru a se face investigatiile medicale care se impun  si pentru a se lua toate masurile care pot reda sanatatea splinei. Este posibil ca splina sa fie marita.

Daca se confirma ca splina este de dimensiuni anormale este posibil sa suferiti de boli autoimune: Lupus eritematos systemic, Sindromul Felty, Boala Still,,cancer( leucemii limfatice si mieloide, boala Hodgkin, metaplazia mieloida cronica), inflamare cauzata de : infecţii bacteriene, virale (mononucleoza infectioasa, hepatita acuta, rubeola), tuberculoza, paraziti (malarie, toxoplasmoza, chist hidatic) ,anemie hemolitica, talasemie etc.

Cimitirul globulelor rosii
Cimitirul globulelor rosii

La Policlinica cu plata Euromed Ploiesti puteti cere sfatul medicului internist care va va prescrie toate investigatiile medicale pe care trebuie sa le faceti, pentru a stii exact despre ce problema de sanatate este vorba.

Pentru alte informatii si programari, puteti suna la unul dintre numerele noastre de telefon.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.