Analize medicale complete

Analize medicale complete

Analize medicale complete
                            Analize medicale complete

Chiar daca te consideri o persoana sanatoasa din cap pana in picioare, tot este bine sa faci analize medicale complete, macar o data pe an.

Policlinica Euromed din Ploiesti dispune de cel mai performant laborator de analize de sange si urina pentru a va face analize medicale complete.

Astfel puteti preveni din timp boli grave ori le puteti trata in stadiu incipient, cand sunt cele mai mari sanse de ­vindecare.

Un examen al sangelui de rutina poate scoate la iveala boli letale, precum leucemia, care poate fi descoperita prin hemoleucograma.

Hemoleucograma masoara cantitatea de hemoglobina, numarul de globule albe si rosii, precum si numarul de trombocite. Valorile crescute ale celulelor albe pot anunta infectii acute cu diverse virusuri sau bacterii si bolile de sange. O valoare scazuta poate prevesti afectiuni ale ficatului sau ale splinei.

Un nivel mare al globulelor rosii este semn al deshidratarii, in timp ce valorile scazute pot semnala prezenta anemiei.

Valoarea marita a vitezei de sedimentare a hematiilor, a proteinei C reactive si a fibrinogenului pot semnala boli autoimune sau a celor cardiovasculare ori a cancerului.

Analize medicale complete
Analize medicale complete

O alta analiza de rutina este si cea a valorii zaharului din sange, deci a glicemiei. Multe persoane, care se considera sanatoase, pot descoperi valori ale zaharului in sange peste limitele normale si deci sa descopere ca sufera de una dintre cele mai raspandite boli ale secolului nostru: diabetul. Unele persoane pot suferi de acesta boala cu multi ani inaintea descopeririri oficiale ale afectiunii medicale. Glicemia peste 126 ­mg/dl pe nemancate anunta prezenta diabetului zaharat de tip 2 (diagnosticul se pune prin analize suplimentare, precum testul de toleranta la glucoza).

Analize medicale complete
Analize medicale complete

De asemenea, niste analize medicale complete pot anunta si descoperirea colesterolului in sange, care poate conduce la accident vascular cerebral , infarct etc.

De asemenea,pentru a va informa corect asupra starii de sanatate sa,  este necesar faceti si o ecografie anuala, cu ajutorul careia se poate descoperi o tumora. Aceasta investigatie nu are contraindicatii, evidentiind starea organelor din abdomen (ficat, pancreas, colecist, rinichi, splina) si pelvis (vezica urinara, uter, ovare).

Pentru programare la laboratorul de analize a sangelui va rugam sa faceti o programare la unul dintre numerele de telefon ale institutiei noastre sau direct la sediul firmei din strada Zimbrului, numarul 8.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *